Special Olympics 2018 Badminton in Steenderen

De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. De badmintonclubs BCS, HBC en Flash Vorden zijn op verzoek van de gemeente Bronckhorst aan de slag gegaan om het onderdeel badminton te organiseren. De wedstrijden worden op zaterdag 9 en zondag 10 juni gespeeld in Sporthal ’t Hooge Wessel in Steenderen.

Het programma

We verwelkomen de sporters op zaterdag rond de klok van 09.30 uur in de sporthal met een erehaag van onze vrijwilligers. Sluit daar gerust bij aan! Hoe leuk zou het zijn een geweldig erehaag voor deze geweldige sporters te kunnen maken!

  • De officiële opening op zaterdag wordt gedaan door de burgemeester van Bronckhorst: Marianne Besselink, zelf een fervent badmintonster bij HBC.
  • Op beide dagen is er een leuke gezamenlijke warming-up. Op zaterdag wordt deze verzorgd door dansgroep ‘De Knupduukskes’ en op zondag door Indoorsport Vorden.
  • De wedstrijden zullen globaal tussen 10.00 uur en 15.30 uur plaatsvinden, waarna we dag samen afsluiten. Waarbij de zaterdagochtend in het teken zal staan van bepalen van de diverse speelsterktes.
  • Zondag rond de klok van 15.30 uur zal de prijsuitreiking zijn, ook hier geldt: kom erbij en geef de sporters wat ze verdienen: een geweldige eervolle afsluiting onder luid applaus.

Op de Special Olympics Nationale Spelen 2018 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 21 verschillende takken van sport. Daarbij krijgen ze steun van heel veel vrijwilligers en coaches. Net als bij de Olympische Spelen is er een openingsceremonie. In het Special Olympics Dorp brandt drie dagen lang de Special Olympics vlam. Lees er alles over op www.specialolympics2018.nl.